Je bent nu hier: Home > Collectie > Gordijnen > Velours gordijnen

Velours gordijnen

Velours, een luxe en rijke stof van hoge kwaliteit. Wil je een warme uitstraling in je woonruimte? Dan zijn velours gordijnen de juiste keuze. In de volksmond wordt velours ook wel fluweel genoemd. Deze stof voelt zacht aan en heeft een matte glans.

Vooral in grote ruimtes kan velours grote voordelen hebben. Ze geven een warme en rijke uitstraling. Hierdoor krijgt de ruimte meer gezelligheid en een intiemere sfeer. Velours gordijnen stralen rust uit en dat maakt ze zeer geschikt voor de slaapkamer. Maar ook in de woonkamer zijn velours gordijnen erg mooi.

Onderhoud van velours gordijnen
Velours is een luxe stof die je graag mooi wilt houden. Zijn je gordijnen vies of smoezelig en moeten ze gewassen worden? Wees hier dan voorzichtig mee. Het wassen van velours gordijnen is iets wat je beter kunt uitbesteden aan een professionele partij. Zo weet je zeker dat je je gordijnen niet verpest.

Als je velours gordijnen enkel gekreukeld zijn, kun je hier wel zelf wat aan doen. Nevelen met een plantenspuit en gesloten houden tot ze droog zijn. De kreukels zijn binnen no-time verdwenen!

Wil je je gordijnen in een optimale staat behouden? Gebruik dan een trekstang. Velours kan namelijk pletten op de plek waar je een gordijn vastpakt om deze te openen of sluiten. Met een trekstang voorkom je deze lelijke plekken. Wil je meer weten over ons assortiment? Kom langs in onze winkel in Wolvega of Sneek, Decorette is de gordijnspecialist in Friesland.

Uiteraard komen we de gordijnen bij je thuis opmeten en desgewenst ook plaatsen, al dan niet aan een mooie roede of rail.