Je bent nu hier: Home > Nieuws > Tips > Verf tips

Verf tips

Buitenschilderwerk: een goede voorbereiding is het halve werk.
Bekijk eerst de staat van het schilderwerk. Zijn er losse en gebarsten verflagen? Deze dient u eerst te verwijderen.

De rest van het houtwerk goed afwassen met water en bijvoorbeeld Universol. Het kaal gekomen hout voorzien van een laag grondverf (Sikkens Rubbol Primer Plus). Indien er gaatjes en/of scheuren zijn dan deze eerst repareren met een geschikt vulmiddel. Vervolgens het houtwerk licht opschuren en gronden. Daarna kunt u beginnen aan het aflakken. Kiest u hierbij voor een zijdeglans (Sikkens Rubbol EPS Plus) of een hoogglans (Sikkens Rubbol SB Plus) product? Voor advies kunt u altijd terecht bij Decorette, de Erkend Sikkens Specialist in uw regio.

Besteed u het schilderwerk liever uit? Dan is een meerjarenplan wellicht iets voor u. Uw woning is een kostbaar bezit en u wilt graag dat het zijn waarde behoudt. Dat kunt u o.a. bereiken door het goed te onderhouden. Planmatig onderhoud biedt vele voordelen: – kostenbesparing; – kostenbeheersing; – kostenspreiding (verfsystemen aangepast aan de situatie, onderhoudsfrequentie aangepast aan de situatie wat een optimaal rendement in kosten oplevert). Kortom permanent onderhoud zorgt er voor dat uw woning er altijd goed geschilderd en verzorgd bij staat.

Meer weten over een meerjarenplan? Maak met ons een afspraak, we komen graag bij u langs om de mogelijkheden te bespreken.