Je bent nu hier: Home > Over ons > Decorette Wolvega

Decorette Wolvega

Decorette: volop wooninspiratie

 

De Decorette in Wolvega binnenstappen is een ervaring op zich: overal kleuren en vormen waar je ook kijkt. Behang in alle kleuren en met prachtige motieven, gordijnen in alle soorten en maten, tapijt, raambekleding, zonwering, horren, maatwerkkasten, noem maar op. Het kan niet anders dan dat je er vertrekt met ideeën voor je woning. Heb je zelf wat minder kijk op hoe je je huis prettig kunt inrichten? Geen probleem, want bij Decorette denken de zeer ervaren medewerkers graag met hun klanten mee.

 

Eigenaar van deze inspirerende woonwinkel is Carlo Postma. Zijn opa legde ooit de basis voor het bedrijf. Carlo vertelt: “Mijn opa was schilder en werkte bij schildersbedrijf Van Veen in Wolvega. Dat bedrijf nam hij over en noemde het Postma schilders. Toen mijn vader ging studeren was het prettig dat er wat extra inkomsten waren. Daarom begon mijn oma er een verfwinkel bij. Ze verkocht verf van Flexa, gewoon vanuit de woning. Decorette is ooit door Flexa opgezet en wij werden een van de eerste Decorettes in Nederland. Vanaf het begin zijn we steeds nauw betrokken gebleven bij de formule van de Decorette. In die eerste Decorettes werd vooral verf en behang verkocht, later kwam daar tapijt bij, en raambekleding. In dat laatste is Decorette een van de grootste aanbieders in Nederland. Wist je dat er ooit zelfs een tijdje potten en pannen verkocht werden? Zo veranderde het assortiment door de jaren heen. Als Decorette Wolvega profiteren we van de gezamenlijke inkoop, de huisstijl, de keuze van de collecties, maar daarnaast zijn we vrij om eigen aanvullingen te doen, zoals bijvoorbeeld de schuifwandkasten die we verkopen. PVC-vloeren is er ook zo één. Dat is echt een product dat de laatste jaren heel erg goed verkocht wordt omdat het goed combineert met vloerverwarming en veel minder hol klinkt dan laminaat.”

 

Carlo werkte al vijf jaar in de winkel toen hij de zaak in 2008 overnam van zijn vader, die het bedrijf eerder weer van zijn vader overgenomen had. Financieel was dat in het begin niet altijd eenvoudig  voor de jonge ondernemer met zijn jonge gezin. Maar inmiddels loopt het goed. Carlo zit dan ook niet stil. Naast de winkel heeft hij de webshop www.decoretteonline.nl waarmee hij wereldwijd behang verkoopt. Samen met zijn neef is hij een schildersbedrijf gestart, Decorette Postma Schilders. Neef Marco Postma runt het schildersbedrijf, maar ze zijn samen eigenaar.

 

Het draait om goede service

Toch blijft de winkel voor Carlo de basis: “We zorgen ervoor dat de winkel er altijd tiptop uitziet, binnen en buiten. De collecties zijn altijd bij de tijd en we hebben een ruime keuze, maar het belangrijkste is toch altijd dat de service die we leveren heel erg goed is. Dat is waarmee we ons onderscheiden en waar mensen graag voor terugkomen. Wij leveren echt kwaliteit voor een concurrerende prijs. We weten heel erg veel over de producten die we verkopen, en kunnen mensen dus echt op maat adviseren. We lezen veel, bezoeken beurzen, verdiepen ons in de producten en de toepassingen ervan. Onze uitdaging is om mensen het best passende advies te geven, zelfs als dat soms betekent dat wij er niet of nauwelijks aan verdienen. Een voorbeeld? We maken wel mee dat een kwaliteitsproduct als Luxaflex jaren en jaren meegaat, maar dan toch opeens hapert. Mensen denken dan aan vervanging, maar het kan zijn dat die Luxaflex met één onderdeeltje weer jaren mee kan. Dan regelen wij dat dat onderdeeltje vervangen wordt.”

 

“Een paar jaar geleden werden we door onze aanpak dan ook Decorette van het Jaar, een mooie opsteker. Op klantenvertellen.nl krijgen we een 9.0 Daar zijn we natuurlijk heel blij mee, en het houdt ons ook scherp. Want het is natuurlijk een uitdaging om dat cijfer zo hoog te houden!”