Je bent nu hier: Home > Projecten > Heerenveen > Tellepark

Tellepark

Wilt u royaal wonen in een parkachtige omgeving, op minder dan een steenworp afstand van het gezellige centrum van Heerenveen? In een luxe appartement of penthouse? Waarbij de woonruimten geheel vrij indeelbaar zijn? Volledig geïntegreerd in het statige Tellepark en de aangrenzende Tuinen van Le Roy?

De opzet is uniek voor Heerenveen en geeft een extra dimensie aan de Friese plaats, die met het credo ‘n Gouden plak aan de weg timmert. Niet alleen als sportstad, maar ook met het gezellige centrum volop voorzieningen en rondom prachtige natuur, met onder meer Vorstelijk Oranjewoud.

In de sfeervolle gebouwen van Résidence Tellepark kunt u rekenen op alle gewenste en mogelijke luxe en comfort. Fraai en natuurlijk vormgegeven, veel raampartijen en buitenruimtes met een gunstige zonligging. Elke woonruimte heeft een ruime berging en twee overdekte parkeerplaatsen. De parkeerruimte wordt voorzien van een sedumdak waardoor het opgaat in het glooiende park.

————————————————————————
De Gebouwen
De drie gebouwen krijgen elk een mooie Friese naam. De namen zijn een verwijzing naar de zwembad-historie: ‘Baaimaster’ (= bad­meester) en ‘It Djippe’ (= het diepe) en Sinnegreide (= zonneweide).

De gebouwen zijn fraai vormgegeven, met veel raampartijen en een hoog afwerkingsniveau. De woongebouwen zijn kleinschalig van op­zet, met in elk slechts acht appartementen en een penthouse. Op elke verdieping komen maximaal twee appartementen, die bereikbaar zijn via trap en lift. Elke eigenaar krijgt de beschikking over twee eigen overdekte parkeerplaatsen en een ruime berging

Achter de appartementengebouwen zijn de indrukwekkende tuinen van Le Roy gelegen. Louis G. le Roy (1924-2012) was een beeldend kunstenaar, die zichzelf ecotect noemde. Hij bouwde o.a. de Ecokathedraal in Mildam. In de jaren ‘60 kreeg hij van de gemeente Heerenveen een stuk plantsoen langs de Kennedylaan en Europalaan ter beschikking om zijn ideeën over de juiste verhouding tussen mens en natuur in praktijk te brengen. Hij verwerkte hier veel restmateriaal van stratenmakers en bouwde er stapelmuren zonder gebruik te maken van cement. Dit moest een uitgangssituatie bieden voor de natuur om het weer te begroeien. En dat is gelukt, zo leert een wandeling over het mystieke tuinpad door wat de Tuinen van Le Roy zijn gaan heten. Résidence Tellepark past prima bij dit bij­zonder stukje stadsnatuur